Hogyan találjuk meg az elveszett TV távirányítót?

Nincs annál rosszabb, mint amikor nem találjuk a távirányítót, bár nem szokott túl messze lenni. Nézzünk pár tuti tippet a megtalálásához!

Ellenőrizzük a nyilvánvaló helyeken

A távirányítót valószínűleg a nappaliban van, ahol tévét nézünk. Sokan hajlamosak a tévé közelében hagyni, vagy ott, ahol leülnek. Nagyon gyakori, hogy a távirányítót éppen a kanapén marad.

Próbáljuk meg a rejtett helyeken keresni

Nézzünk be a könyvek, magazinok, takarók és kabátok alá – egy tárgy lehet a távirányító tetején. Ellenőrizzük a kanapé és a szék párnái között. Nézzünk be a bútorok alá és mögé. Ellenőrizzük a kávéfőző mellett, a nappali polcán, a fürdőszobai szekrényben és máshol, ahová esetleg elvittük.

Merre jártunk?

Lehet, hogy kivittük a távirányítót a nappaliból, elejtettük, miközben valami máson járt az eszünk, és véletlenül egy idegen helyen hagytuk. Lehet a fürdőszoba és a bejárati ajtó közelében is. Lehet, hogy nemrégiben tévénézés közben telefonhívást kaptunk, és a távirányítót otthagytuk, amíg beszéltünk.

Nézzünk bele az ágytakaróba

Ez akkor hasznos, ha az ágyban tévézünk. A távirányítót gyakran a lepedő és a takaró alatt találjuk. Ha ez nem működik, nézzünk be az ágy alá, majd ellenőrizzük az ágy lábait.

Kérdezzük meg a többieket

Ha valaki más is használta a távirányítót nemrégiben, akkor talán ő tud tippet adni a helyét illetően. Lehet, hogy az illető olyan helyen hagyta a távirányítót, ahol általában nem szokta hagyni. A lakásban élő tinédzserek is szeretik magukkal vinni az irányítót, lehet, hogy az ő szobájukban kell folytatni a keresést.

Kisgyerek a lakásban?

A picik is szoktak ilyet csinálni, úgyhogy érdemes ellenőrizni a játékdobozokat. A véletlen balesetek mellett viccből is csinálnak ilyet. Sokszor a mosdóból kerül elő az ázott távirányító, úgyhogy jobb, ha megelőzzük a bajt.

Próbáljunk meg kialakítani egy konkrét helyet, ahova a kapcsoló kerül, és innentől kezdve soha ne tegyük máshová. Ha mindig ugyanott van, akkor rutinból is a helyére fogjuk tenni.

Hogyan találjuk meg az elveszett TV távirányítót? - Hasonló oldalak

  1. Hogyan keressünk magunknak párt? Napjainkban pár találni igazi kihívás. Talán vannak olyan szerencsések, akik még középiskolában, esetleg egyetemen ismerkedtek meg a másikkal, és hosszú...

Régió: Budapest