A nanotechnológiás autóbevonat gyakorlati haszna

A nanotechnológiás autóbevonat az egyik legnagyobb újdonság az autókarosszériák védelmében, mondhatni egy igazi újgenerációs eljárás, aminek rengeteg gyakorlati haszna van. Sokan csak azért alkalmazzák, hogy ritkábban kelljen lemosni autójukat, de összességében a nanotechnológiás bevonat akár még a kisebb sérülésektől, kavicsfelverődésektől és karcolásoktól is képes megóvni járművünket.

Tisztán és ragyogón tart, de biztonságot is nyújt

Térkép:

A nanotechnológiás kezelés elsődleges célja és haszna nem más, minthogy segítségével a járművek karosszériáját megóvjuk a természet, és lényegében mindenféle külső káros hatástól. A bevonat egyfajta láthatatlan védőpajzsot képes vonni autónkra, ezáltal diszkréten, mondhatni láthatatlanul tudja megőrizni annak állapotát, fényét és tisztaságát is.

Ez azonban még messze nem minden, amit az a különleges eljárás nyújtani képes! A jármű ugyanis a bevonattól tükörfényes külsőt kap, a gyári fényezéshez képest sokkal szebb és csillogóbb lesz autónk külleme, ami ráadásul még víztaszító is lesz egyben. A vízlepergető hatás az alapvető tulajdonságokon túl számtalan extra előnyt is tartogat, így például ennek köszönhetően autónkat megvédhetjük a rozsdától, illetve a korróziótól, de télen a só okozta sérüléseket is elkerülhetjük vele, ezáltal pedig a kisebb kavicsfelverődések és hajszálvékony, de látható karcok is kivédhetők vele, hiszen ezek a védőfelületet érik és károsítják majd, nem magát a tényleges festékréteget.

A kezelés segítséget nyújt ahhoz is, hogy a járműveket a későbbiekben sokkal egyszerűbben és gyorsabban, mi több drága vegyszerek és tisztítószerek felhasználása nélkül tudjuk majd lemosni és csillogón tartani. A bevonat ráadásul nem csak fényezésen, hanem az egész autón használható, ezáltal például a felniken és a szélvédőn is, hogy előbbi esetében egyszerűen eltávolítható legyen a fékpor, utóbbi tekintetében pedig a bogarakat és más szennyezőanyagokat tiszta vízzel is könnyedén lemoshatjuk majd. Szélvédőn alkalmazva további előnye, hogy a menetszél az esőcseppeket egyszerűen lefújja majd az ablakról, ezáltal 80 km/h felett szükségtelenné válik az ablaktörlő alkalmazása.

Így viszik fel a nanotechnológiás bevonatot

A nanotechnológiás bevonat rendkívül speciális, ebből kifolyólag pedig hasonló formában kerül fel a felületre, amit egy alapos, kémiai tisztítási folyamat előz meg, hiszen csak makulátlanul tiszta felületre lehet megfelelő bevonatot felhordani.

A bevonatot általában hagyományos formában hordják fel a szakemberek, de vannak speciális esetek és felületek, amelyek esetében az úgynevezett HVLP technológiát alkalmazzák. Ami fontos, hogy a felvitel után a bevonatot 12-24 órán át szárazon és tisztán kell tartani, tehát ennyi ideig fedett helyen, egy helyben kell tárolni, majd miután a láthatatlan felület kikeményedett, már maximális védelmet nyújt autónknak a környezet és a kisebb fizikai hatások ellen.

A nanotechnológiás autóbevonat gyakorlati haszna - Hasonló oldalak

Nincs.

Régió: Budapest