Biztosítás kalkulátor online

Közeledik az év vége, és a közelmúltban törvényi szintre emelkedett új változtatásoknak köszönhetően valószínűleg ez lesz az egyik utolsó nagyobbnak tekinthető „biztosítási dömping”.

A biztosító társaságok az eddig megszokottaknak megfelelően teszik közzé az új biztosítási díjakat. Statisztikák szerint az autó tulajdonosok nagy része akár már évente néhány száz forintos díjkülönbség esetén is biztosítót vált. Nagy segítség nekik ebben az interneten található biztosítás kalkulátor programok sokasága, amelynek segítségével nem csak össze tudják hasonlítani az egyes biztosítók kötelező biztosítás díjait, hanem online meg is tudják kötni azt.

A kötelező biztosítás díjának kiszámításakor számos összetevőt, statisztikai adatot vizsgálnak a társaságok, ezért, ha megfelelően válaszolunk a kérdésekre, személyre szabott, egyéni biztosítási díjat kapunk a folyamat végén.

Mire érdemes azonban odafigyelni? Hogyan tudunk esetleg spórolni a kötelező biztosítás díjakon?

Az online biztosítás kalkulátor használatakor mindenképpen érdemes az előző szerződés kötvényszámát (kgfb váltás esetén) és a személyes okmányokat előkészíteni, hiszen a kgfb díj meghatározásakor egyik legfontosabb adat a szerződő életkora, lakóhelye. A másik nagyon fontos tényezőt az autó műszaki paraméterei adják. Nagyban határozza meg a díjat az autó hengerűrtartalma, kora, stb. Statisztikai adatok támasztják alá ugyanis, hogy a nagyobb teljesítménnyel rendelkező autó(so)k több balesetet okoznak.

Számos olyan lehetőség van azonban, amelynek segítségével csökkenthetjük a kgfb biztosítás díját. A kötelező biztosítás kalkulátor segítségével ezeket az adatokat már a tarifálás szakaszában jelezhetjük, így a folyamat végén kedvezményekkel csökkentett díjat láthatunk.

Melyek a legáltalánosabb kedvezmények?

  • e-mail cím kedvezmény: számos társaság kívánja az ügyféllel történő kapcsolattartás hatékonyságát növelni azzal, hogy nem postai úton, hanem elektronikus levélben tájékoztatja a különböző változásokról, a szerződését érintő kérdésekről. Mivel ennek jelentősen kisebb a költsége a biztosítót tekintve, ezért előfordul, hogy bizonyos társaságok e-mail cím megadása és az elektronikus formában történő kapcsolattartás esetén jelentős kedvezményt adnak.
  • amennyiben kiskorú gyermekünk van, érdemes ezt is jelezni a biztosító felé, hiszen esetenként erre is kapható néhány százalék kedvezmény
  • közalkalmazottak és közszolgálati dolgozók számára szintén vannak olyan biztosító társaságok, amelyek kedvezményt adnak. Ebben az esetben a kedvezmény igénybe vételéhez szükséges az arra jogosító igazolvány fénymásolata
  • a nyugdíjas kedvezményt minden olyan szerződő igénybe veheti, aki igazolni tudja, hogy nyugdíjas. Igaz ez a feltétel a mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező ügyfelek esetében is.
  • azok az ügyfelek, akik a Magyar Autóklub tagjai, vagy polgárőrök szintén vehetnek igénybe az egyes társaságoknál kedvezményt.
  • a leginkább népszerű, ha a kötelező biztosítást, a casco vagy lakásbiztosítást ugyanahhoz a biztosító társasághoz kötjük meg.

Azzal azonban mindenképpen számolni kell, hogy 2013. január 01-től a kötelező biztosítás esetében +30 százalék, casco biztosítás esetében + 15 százalék, lakásbiztosítás esetén 10 százalékos az adó mértéke, amelynek alapja az éves biztosítási díj.

Biztosítás kalkulátor online - Hasonló oldalak

  1. A legolcsóbb kötelező biztosítás (KGFB) A KGFB területén rengeteg kedvezmény létezik, szinte fel sem lehetne sorolni az adódó lehetőségeket. Nyilvánvalóan, minden gépjármű tulajdonos, illetve üzemben...
  2. Biztosítást keres? A legjobb helyen jár: Biztosítók.hu Azok, akik biztosítást keresnek, mindenképpen találkoznak összehasonlítós oldalakkal, senki nem köt úgy semmiféle biztosítás, hogy ne nézné meg, mit is...